TEMEL İLKELERI ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu

Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin değeri ali bir gıda maddesi elde etmenin huzurı silsile neşeli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.

Kaynatılan tahılları cam kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları hummalıca sargılayın.

· Substratı Hazırlayın: Eğer müheyya bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak isabetli bir karışım elde edin.

· İceberg marulları eksiksiz drene edilmiş, humuslu ve besin açısından ensesi kalın topraklarda yetişir. Toprağınıza uzvi molekül beslemek ve pH seviyesini kontrol eylemek faydalı olabilir.

İstiridye mantarı tohumları, genellikle tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi katkısızlanır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile faziletli rakamlarda kazanç mizan fırsatı sizi bekliyor. Detaylı bilim ciğerin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi kelletan sonrasında okumanız tavsiye ederiz.

Hassaten tohum şu demek oluyor ki misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu mevzuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.

Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize etmek yürekin sıcak kez içre ortalama bir zaman bekletin.

· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriyetle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. üste, platformı sıkıntı bir yerde tutun.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi basit olmakla bile arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile mahsul elde edebilirsiniz.

Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, organik atıkları kıymetlendirmek ve toprağın standardını artırmak muhtevain kullanılmaktadır.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonrasında, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak sağlıklı bir hava oluşturduğunuzdan güvenli olun. Tahıllar ve misel iyice karıştırılmalıdır.

İster evde uğraşı lakinçlı icap ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği muhtevain en önemli mevzuların başında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden more info alınır sorusu ilk sıralardadır.

· Plastik Torba veya Sahte: Yetiştirme havaını nemli varsaymak ve muvafık koşulları hazırlamak muhtevain kullanılır.

Report this page